Anmeldelse: Richardt & Mejer Signature
Richardt & Mejer er et dansk urmærke opkaldt efter dets grundlæggere. Mærket blev grundlagt i 2015 og har i dag to modeller i deres lineup. Der er også en tredje model på vej, som man kan få et sneak peek på ved at besøge mærkets Instagram.
Richardt & Mejers første ur hedder Signature og det er den model vi skal se nærmere på i denne anmeldelse. Signature er et velvalgt navn, da uret har et markant design som kendetegner både mærket og den der bærer uret. Signature-modellen kommer i fire varianter med tre forskellige skiver og en model med sort, PVD-behandlet urkasse.
Jeg har fået den såkaldte Signature Gun til test. “Gun” refererer til farven på skiven som er i gun-metal. I praksis er der tale om en flot grålig farve, der changerer mellem lyse og mørke nuancer alt efter hvordan lyset falder.
Skiven er børstet med sunray striber som giver den changerende effekt. Skiven er veludført og måden den spiller med lyset skaber en god dynamik. Inderkransen er blankpoleret, hvilket også hjælper til at lyset kastes rundt på skiven.
Den changerende effekt giver balance til det enkle skivelayout, der præges af brandets logo og af datovinduet. Der er påsatte indeksmarkeringer ved kl. 12, 3, 6 og 9. Derudover er der printede minut -og timemarkeringer. Valget af påsatte indeksmarkeringer tilfører skiven dybde, hvilket jeg personligt synes fungerer virkelig godt.
Da jeg først modtog uret, var jeg ikke helt sikker på om viserne faldt i min smag. Efter lidt tilvænning er jeg dog blevet overbevist. Deres kantede udtryk matcher indeksmarkeringerne og urkassen rigtig godt. Samtidig er de enkle nok til ikke at fjerne fokus fra skivens andre velfungerende elementer.
Indeksmarkeringerne ved 12, 3, 6 og 9 samt time og minutviserne er alle påført lume. Det er ikke verdens kraftigste lume og jeg havde svært ved at aflæse tiden om natten. Dog spiller lumen ikke så stor en rolle på et dress/hverdagsur som Signature-modellen er.
Dårlig implementering af datovinduer er en af de ting, der hurtigst kan få min interesse for et ur til at fordufte. Derfor er jeg glad for, at Richardt & Mejer har valgt at placere datovinduet ud for kl. 16.30. Derved bevares symmetrien i form af de fire indeksmarkeringer og det undgås at datovinduet placeres for tæt på skivens centrum. Jeg havde foretrukket, at farven på datohjulet matchede skiven, men overordnet set synes jeg, at Richardt & Mejer er sluppet godt afsted med datofunktionen.
Et andet element der fungerer godt på skiven, er brandets logo. Logoet er printet med en flot font og den buede skrift balancerer urets ellers kantede udtryk. Det er også en fin detalje, at der står København under logoet og ikke Copenhagen, som på tidligere versioner af uret. Det giver et mere autentisk præg, synes jeg.
Over skiven sidder glasset. Der er benyttet safirglas, hvilket sikrer en høj modstandsdygtighed over for ridser. Glasset giver en del genskin, da det ikke er AR-coated. Om man synes om AR-coating er en smagssag. Personligt tror jeg, det havde klædt uret med en smule mindre refleksioner i glasset.
Urkassen er Signature-modellens mest karakteristiske træk. Den er præget af skarpe hjørner og har kant i både bogstavelig og overført betydning. Kassen giver uret et retrolook og har en distinktiv 70’er vibe. Man kan mærke at Richardt & Mejer har brugt tid på at forfine urkassen, der har en meget høj finish.
Urkassens form tilfører uret et markant udtryk, når det kommer om armen. Det er et iøjnefaldende design, som skiller sig ud fra mængden af ure, der produceres i dag. Personligt er jeg meget begejstret for designet og det skuffer heldigvis ikke, når det kommer om håndleddet.
På trods af urkassens skarpe design er uret overraskende behageligt at bære. Uret måler 9 mm i højden og glider dermed nemt under et skjorteærme. Urets bagkasse hæver uret nok til at man slet ikke mærker selve urkassens form. I daglig brug glemmer man nemt, at uret sidder om armen, hvilket for mig kendetegner et behageligt ur.
Richardt & Mejers Signature måler 38 mm i diameter og 47 mm lug to lug, men urkassens udformning gør, at det føles lidt større på håndledet end de 38 mm indikerer. Jeg fandt, at uret passede glimrende på mit cirka 17 cm tykke håndled. Det har nogenlunde samme feel som et “standard” 40mm dykkerur.
Remmen er også med til at sørge for en god komfort. Den er i kalveskind og bliver hurtigt blødt og medgørligt. Der er 20 mm lugwidth på uret, hvilket giver rig mulighed for at eksperimentere med andre remme. Jeg synes dog, at den lysebrune rem som uret kommer på klæder uret fortrinligt.
Richardt & Mejers Signature kommer i et lækkert læderetui. Sammenlignet med de urbokse der normalt følger med ure i denne prisklasse, er denne løsning klart at foretrække. Etuiet er også velegnet som rejseetui, hvilket er en bonus.
Uret drives af et Ronda caliber 515 quartz-værk. Quartz-værket giver et meget nøjagtigt ur og betjeningen af uret gennem kronen virker solid. Intet at udsætte her. Jeg havde foretrukket et mekanisk værk, men så ville vi selvfølgelig også tale om en helt anden pris på uret.
Der er meget få ting at pege fingre ad på Richardt & Mejers Signature-model. Uret har et markant og udtryksfuldt design. Det er et ur der, med sit originale design, skiller sig ud fra mængden. Jeg er personligt vild med det enkle og på samme tid distinktive udtryk.
Uret koster 2750 kroner. Til den pris får man et ur i god kvalitet og med et unikt design – fra et dansk mærke tilligemed. Overordnet set er jeg meget begejstret for Signature-modellen og kan anbefale at prøve det om håndleddet.
Tak til Richardt & Mejer for at stille et ur til rådighed for anmeldelse. Uret kan købes på richardtmejer.dk
Husk at ‘synes godt om’ Ure Til Tiden på Facebook, så får du besked hver gang, der kommer nye indlæg. Du finder facebooksiden her. Del også gerne siden med andre urtosser.